Domein Roosendael

Domein Roosendael in het Belgische Sint-Katelijne-Waver (vlakbij Mechelen) is een prachtige combinatie van natuur, landschapsinrichting en bouwkunst. Naast historische gebouwen vind je hier een 19de-eeuws landschapspark met indrukwekkende, ruim honderdvijftig jaar oude bomen (waaronder de twee dikste platanen in België!). 

Activiteiten en route

De geschiedenis van dit gebied begint 800 jaar geleden met de stichting van een abdij. Later werd het een buitenverblijf. Maar hoeveel er in de afgelopen eeuwen ook veranderd is op Domein Roosendaal, het landgoed herbergt nog altijd een aantal beschermde monumenten: het zogenaamde Pesthuis (16de eeuw), het Poortgebouw en het Koetshuis (18de eeuw) en de IJskelder (vermoedelijk 19de eeuw). En niet voor niets is dit een kruispunt van een heleboel toeristische wandel- en fietsroutes, want het landschapspark is indrukwekkend. Hier staan heel oude bomen van ruim 150 jaar oud. Ga terug in de tijd en ontdek de monumentale gebouwen en het prachtige park!

De volgende routes kunnen gelopen worden:
Tik tak
In de loop van de tijd is dit gebied nogal veranderd. De gebouwen, maar ook de natuur. Ontdek hoe tijdens deze wandeling. Dit thema is vooral geschikt voor kinderen die al kunnen lezen en rekenen.
Ik zie, ik zie
Goed kijken is een stuk lastiger dan je denkt. Ontdek of jullie goed kunnen waarnemen op deze route.
Vlugge Vliegers
Er zijn allerlei dieren (en ook delen van planten) die vliegen. Zoek uit op welke verschillende manieren ze dat doen.

Badges

Horeca

In het kind- en diervriendelijke fietscafé 'De Schuur' - met groen en ruim terras!- vind je een hapje en een drankje tegen een democratische prijs.
Fietscafé De Schuur/ Rozendaal /2860 Sint-Katelijne-Waver / +32 (0)15 294137/ www.roosendael.be