Veelgestelde vragen

Zin om een wandeling te maken, maar vraag je je af of de batterij van je telefoon het wel houdt? Of wil je graag van tevoren weten of er onderweg wel koffie is? We bundelden alvast de meestgestelde vragen.

Hoeveel Vossenstrekenroutes zijn er?
De Vossenstrekenapp wordt op dit moment nog steeds aangevuld met nieuwe wandelingen. Eind 2020 waren er zo'n vijftig wandelingen op twintig locaties beschikbaar, en er zijn nog enkele nieuwe wandelingen in ontwikkeling. 

Wat heb ik nodig om een Vossenstrekenroute te lopen?
Alleen een goed opgeladen telefoon. Om de batterij onderweg te sparen, is het verstandig om je andere apps te sluiten tijdens de wandeling.

Kost het me veel data om een route te lopen?
Zeker niet. Downloaden van de app en de routes kun je gewoon thuis doen of ergens waar je WiFi hebt. Onderweg verbruikt de app geen MBs meer.

Hoe komt het dat ik geen foto's of filmpjes zie?
Als je de wandeling hebt gedownload, zie je op de kaart de mededeling "Klik hier voor meer details". Als je die niet aanklikt, worden de foto's en filmpjes niet gedownload. Altijd aanklikken dus (en wij werken aan een andere tekst).

Ik vind het gebiedskaartje op het scherm zo groot, kan dat niet wat kleiner?
Jazeker, gewoon een keer op de kaart klikken, dan wordt de kaart vanzelf verkleind.

Kunnen we ook zien waar we lopen op de kaart?
Ja, dat kan. Als je in de instellingen van je telefoon de locatiebepaling aanzet, zul je jezelf als twee wandelende poppetjes op de kaart zien.

Kunnen we de routes ook lopen met een kinderwagen?
Dat is helaas niet overal mogelijk. Zeker als het geregend heeft, zijn de paden soms modderig en vol kuilen. De stadsroutes in Tilburg zijn wel geschikt voor wandelwagens en ook de routes bij Kasteel Heeswijk, Fort van Duffel en Landgoed Roosendael zijn prima te doen met een kinderwagen of buggy.

Voor welke leeftijd zijn de wandelingen geschikt?
De routes zijn gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Maar wij hebben al veel enthousiaste reacties gehad van gezinnen met jongere kinderen en zelfs van ouders met pubers.

Kan ik een kop koffie of iets te eten krijgen onderweg?
Jazeker! Op alle locaties, met uitzondering van Stadsbos013, is een horecagelegenheid aanwezig. Dit is het start- en eindpunt van de wandeling. Bel voor de zekerheid even voor de openingstijden. Je vindt de telefoonnummers per locatie in de app en op deze website.