Veelgestelde vragen

Zin om een wandeling te maken, maar vraag je je af of de batterij van je telefoon het wel houdt? Of wil je graag van tevoren weten of er onderweg wel koffie is? We bundelden hieronder de meestgestelde vragen. Heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op! 

Hoeveel Vossenstrekenroutes zijn er?

De Vossenstrekenapp wordt op dit moment nog steeds aangevuld met nieuwe wandelingen. Begin 2023 waren er zo'n vijftig wandelingen op twintig locaties beschikbaar, en er zijn nog enkele nieuwe wandelingen in ontwikkeling. 

Wat heb ik nodig om een Vossenstrekenroute te lopen?

Alleen een goed opgeladen telefoon. Om de batterij onderweg te sparen, is het verstandig om je andere apps te sluiten tijdens de wandeling.

Kost het veel data om een route te lopen?

Zeker niet. Downloaden van de app en de routes kun je gewoon thuis doen of ergens waar je WiFi hebt. Onderweg verbruikt de app geen MBs meer.

Hoe komt het dat ik geen foto's of filmpjes zie?

Als je de wandeling hebt gedownload, zie je op de kaart de mededeling "Klik hier voor meer details". Als je die niet aanklikt, worden de foto's en filmpjes niet gedownload. Altijd aanklikken dus (en wij werken aan een andere tekst).

Ik vind het gebiedskaartje op het scherm zo groot, kan dat niet wat kleiner?

Jazeker, gewoon een keer op de kaart klikken, dan wordt de kaart vanzelf verkleind.

Kunnen we ook zien waar we lopen op de kaart?

Ja, dat kan. Als je in de instellingen van je telefoon de locatiebepaling aanzet, zul je jezelf als twee wandelende poppetjes op de kaart zien.

Kunnen we de routes ook lopen met een kinderwagen?

Dat is jammer genoeg niet overal mogelijk. Zeker als het geregend heeft, zijn paden soms modderig en vol kuilen. De stadsroutes in Tilburg zijn wel geschikt voor wandelwagens en ook de routes bij Kasteel Heeswijk, Fort van Duffel en Landgoed Roosendael zijn prima te doen met een kinderwagen of buggy. 

Voor welke leeftijd zijn de wandelingen geschikt?

De routes zijn gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Maar wij hebben ook veel enthousiaste reacties gehad van gezinnen met jongere kinderen en zelfs van ouders met pubers.

Kan ik een kop koffie of iets te eten krijgen onderweg?

Jazeker! Op vrijwel alle locaties is een horecagelegenheid aanwezig. Dit is meestal het start- en eindpunt van de wandeling, en ze staan bij de routes vermeld. Sommige horecagelegenheden zijn beperkt open, check daarom voor de zekerheid even de link bij de horeca en de openingstijden.