Landgoed Mattemburgh

Mattemburgh is één van de meest bijzondere landgoederen van Brabant, gelegen in de gemeente Hoogerheide. Op deze plaats gaan de hoge zandgronden over in de veel jongere zeekleigronden. Het landgoed kent een lange geschiedenis en heeft een prachtig park waar je volop kunt wandelen en fietsen. Met prachtige uitzichten! 

Activiteiten en route

Landgoed Mattemburgh is één van de vijf best bewaarde stijltuinen van Nederland. Hier zijn de Franse en Engelse stijl prachtig naast elkaar te vinden: de strakke Fransen lijnen met strakgeschoren heggen tegenover de kronkelige paden met doorkijkjes, waterpartijen en klassieke standbeelden van de Engelse stijl. Daarnaast ligt er een mooi oud bosreservaat. Genoeg te beleven dus!

Thema's

Behaaglijk Buiten
Landgoed Mattemburgh heeft een prachtige tuin. Daar is heel goed over nagedacht door de tuinarchitect. Ontdek de geheimen van de tuin tijdens deze wandeling. 

Harde Hakkers
Deze route gaat over een groep grote vogels: spechten. Bijna alle Nederlandse soorten zijn op het landgoed te vinden.

Familie Cuypers
Tijdens deze wandeling gaan jullie terug in de tijd. Jullie verplaatsen je in het leven van de familie Cuypers, de eigenaren van het landgoed in de 19e eeuw.

Horeca

Landgoed Mattemburgh heeft een prachtige oranjerie, waarin een goed restaurant is gevestigd: Orangerie Mattemburgh. De accommodatie is al bijzonder: het ligt midden in de natuur op het 17 hectare grote landgoed. Een prachtige plek voor een heerlijke lunch, diner, een feest of evenement, samen of met een grote groep.

orangeriemattemburgh.nl