Beleven

Een gebied met een prachtig ven, het Beleven (spreek uit: Béle-ven) dat heel veel vogels trekt. Maar ook een gebied met veel geschiedenis, die terug gaat tot de steentijd.

Activiteiten en route

Dit walhalla voor vogelaars ligt ten zuidwesten van Reusel en bestaat pas sinds 2008- alhoewel het gebied wel degelijk een rijke geschiedenis kent! Bij het verwijderen van de bodemlaag kwamen er twee prachtige vennen tevoorschijn, met bloemrijk grasland eromheen. Water- en weidevogels zijn er blij mee en genieten er dagelijks van. En wij kunnen weer genieten van de vogels door de kijkhut die er is gebouwd.

Thema's

Boerenvogels
Welke vogels kom je tegen in het boerenlandschap. Hoe leven ze en waar kun je ze aan herkennen? Ontdek het tijdens deze wandeling.

Jagen & Verzamelen
In dit gebied zijn vondsten gedaan uit de tijd van de jager-verzamelaars. Stap in het verleden en ontdek hoe deze mensen leefden.

Hoeven & Herkauwen
Op boerderijen, maar ook in het landschap eromheen kun je allerlei hoefdieren tegenkomen. Welke dieren zijn dat eigenlijk en waarom herkauwen ze? Ontdek het hier.

Horeca

Pannenkoekenboerderij De Hollandershoeve is een ruim, kindvriendelijk familierestaurant gelegen in het prachtige buitengebied van Reusel. Er worden heerlijke plates geserveerd, meer dan tachtig soorten ambachtelijke pannenkoeken en het restaurant is inmiddels beroemd om de huisgemaakte spare-ribs. Bij het restaurant vind je ook een mooie grote kinderboerderij met inloopweide, een aangrenzend terras, een natuurlijke speeltuin en hooiberg. Plus een speelhoekje voor de allerkleinsten en ruime parkeergelegenheid.

Hollandershoeve.nl