Landgoed Haanwijk

Jarenlang was dit gebied de inspiratiebron van schilder Leon Adriaans. En dat is niet zo gek: het gebied is prachtig en enorm afwisselend. Op korte afstand biedt het gebied een grote afwisseling aan landschappen: weilanden, akkers, cultuurbos, lanen. Bovendien gaat de geschiedenis van het gebied terug tot de Romeinse tijd. Het parkbos werd aangelegd in de Engelse landschapsstijl: semi-natuurlijk, met kronkelpaden en onverwachte doorkijkjes.

Activiteiten en route

Er is van alles wat op Landgoed Haanwijk: lanen, bos, dijkjes. Perfect (schilder)perspectief door de hoogteverschillen. En er zitten dassen! Hier kun je de volgende wandelingen maken:
Roerige Romeinen
Tweeduizend jaar geleden was dit Romeins gebied. Wat brachten de Romeinen mee en hoe veranderde het leven van de plaatselijke mensen?

Knarsende Knagers
Hele scherpe tanden hebben ze. Niet om er vlees mee te eten zoals roofdieren, maar om er mee te knagen. Ontdek verschillende knagers en hun gewoontes.

 

Badges

Horeca

Diverse historische gebouwen op het terrein van Haanwijk worden gerenoveerd. Daardoor is koffie- en theehuis het Haantje momenteel niet geopend. Op de pagina van Brabants Landschap kunt u de meest recente ontwikkelingen volgen. Zien of er een gelegenheid is voor koffie, thee of een toilet? Klik dan hier.