Keent

In natuurgebied Keent lopen behalve jullie, de avonturiers, ook wilde grazers rond! Ze zien er lief uit, maar het blijven dieren die onverwachts kunnen reageren. Houd daarom minstens 50 meter afstand, dan laten ze jou ook met rust.
De Taurossen en Exmoorpony's kom je regelmatig tegen terwijl je hier door het gebied struint. Buitenbaas Robin hoort je denken: de Taurossen en Exmoorpony's, wat zijn dat?! Het zijn koeien en paarden met mooie namen en een nog mooier uiterlijk.

Let op: in dit gebied zijn honden niet toegestaan. 

Activiteiten en route

Natuurgebied Keent (bij Ravestein en Grave aan de Maas) is nu een met natuur en water omzoomd ‘eiland’ met nieuwe spannende natuur, waar waterrijke moerasgebieden en ruige ooibossen afwisselen met open graslanden. Het natuurgebied wordt ook wel de kraamkamer van de Tauros genoemd. 

Thema

Stoere struiners
De dieren in dit gebied kennen het op hun duimpje. Wat is een veilige plek bij hoog water, waar staat het lekkerste gras en waar kan ik beschutting vinden? De dieren weten het door ervaring. Maar zouden jullie de weg ook kunnen vinden? Ga mee op pad, of beter gezegd van het pad af, en wordt een stoere struiner!
Gaan jullie mee op zoek naar de sporen uit het verleden?

 

Startpunt

Deze Vossenstrekenroute begint niet bij een horecapunt maar bij een informatiepunt- en niet één maar twee.  

Het infopunt op Zuijdenhoutstraat nr. 4 is een geliefde ontmoetingsplek voor jong en oud. Je vindt er informatie over de wilde flora en fauna van Keent, maar bijvoorbeeld ook over het (oorlogs)verleden. Bij mooi weer wordt er terras gehouden waar koffie, thee en lekkers wordt geserveerd.

Het andere infopunt ligt ernaast op de Zuijdenhoutstraat nr. 2. In de vrijgekomen boerderij is een tweede infopunt ingericht. De boerderij biedt daarnaast huisvesting aan Stichting Taurus. Hier krijgen bezoekers informatie over de grootschalige natuurontwikkeling, natuurbegrazing, recreatiemogelijkheden en het Tauros Programma.

Bezoekerscentrum Keent