Tilburg Centrum

Er zijn veel prachtige verhalen te vertellen over Tilburg. De zesde stad van Nederland, met verrassend veel cultuur- en natuur, zelfs midden in het centrum! Deze route combineert het beste van beiden. Je wandelt langs het harmoniepark, langs de Heikese Kerk en ontdekt waar de term 'kruikenzeikers' nou eigenlijk vandaan komt. En ken je het verhaal achter het Paleis van Willem II? Onderweg leer je de vele stadsduiven een beetje beter kennen...
Start- en aankomst liggen bij Natuurmuseum Brabant, een mooiere combinatie van cultuur en natuur is nauwelijks denkbaar. Perfecte locatie voor een kop koffie en vele ontdekkingen! 

Activiteiten en route

Als je er oog voor hebt, is er veel natuur en uiteraard cultuur in het centrum van Tilburg! Deze wandeling laat het je zien. Je kunt kiezen uit twee thema's: stadsduiven en roodborstjes. 

Thema's

De stadsduif
De meest kenmerkende soort van de stad is wel de duif. Deze stadsduiven komen oorspronkelijk uit rotsachtige gebieden aan de Middellandse zee waar ze leven op rotsen en kliffen. De stenen steden zien er voor zo’n duif hetzelfde uit! Hier kunnen zij dus prima leven.

Het roodborstje
In de stad is veel groen te vinden. In parken, tuintjes of perkjes. Dit is de ideale leefplek voor misschien wel het bekendste vogeltje uit de tuin: het roodborstje! In de onbespoten tuinen en parken kan hij veel insecten en ander voedsel vinden. Als je stilstaat in deze groene oases in de stad kun je hem tegenkomen.

 

Horeca

Aan het begin en einde van de route ligt Natuurmuseum Brabant. Niet alleen een prachtig museum over plant en dier, maar ook een prima plek om even bij te komen na allerlei indrukken. Voor een kop koffie, warme chocolademelk, een tosti, (glutenvrije) poffertjes of verschillende verse broodjes. Ook zonder toegangskaartje kan het museumcafé bezocht worden!

www.natuurmuseumbrabant.nl