Tilburg Noord

Dit gebied is de geboortegrond van Peerke Donders, een Tilburgse priester die zalig is verklaard. Een stadse route met verrassend veel natuur.

Activiteiten en route

Niet ver van het centrum van Tilburg, in de wijk Heikant in Tilburg Noord, ligt de geboortegrond van pater Peerke Donders. Hier loopt de route door natuur en deels door een woonwijk. Een combinatie van Tilburgs erfgoed en een bijzondere stiltegebied, vlakbij de natuur. Er is een park van bijna 1,5 hectare, met een replica van Peerkes geboortehuis, een devotiekapel en een kruiswegstatie.

Thema's

Pater Peerke
Tijdens deze wandeling leer je van alles over het leven van Pater Peerke Donders en de tijd waarin hij leefde.

Struik & Steen
Deze route neemt jullie mee door een woonwijk, maar ook door een bos. Hoe gaan stad en natuur hier samen?

Horeca

Bij eet- en feestgelegenheid Peerke Donders kunt u terecht voor een goede kop koffie met gebak, een lekkere lunch of een gezellige borrel- al dan niet met goedgevulde borrelplank. Alle producten worden vers bereid en er is een samenwerking met een biologische slagerij. Daarnaast vindt u zoveel mogelijk gerechten met seizoensgebonden producten op de kaart. Omdat Peerke Donders in het (rustige) buitengebied ligt, zijn er veel wandel- en fietsmogelijkheden. De gelegenheid heeft een ruim en gezellig terras en is fietsstartpunt. Ook een goed idee voor of na een bezoek aan het bedevaartsoord van Peerke Donders, het museumpaviljoen en het mooi aangelegde kruiswegpark!

peerkedonders.nl