Fort Altena

Fort Altena is onderdeel van de Nieuwe Hollandsche Waterlinie, maar al lang niet meer in gebruik als verdedigingswerk. Nu is het een prachtig gebied om te wandelen, waar je nog veel elementen uit het verleden tegenkomt.

Activiteiten en route

Fort Altena werd in 1847 gebouwd en was één van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze waterlinie was een verdedigingsmiddel dat het rijke westen van Nederland met behulp van water beschermde tegen vijanden uit het oosten. Nu is het een prachtig gebied om te wandelen.


Thema's


Soldaat Paraat
Verdiep je in het leven van een soldaat op het fort. Wat deden ze hier en wat is hier allemaal gebeurd in de twee wereldoorlogen?

Fladderende Vleermuizen
Sinds er hier geen soldaten meer komen, zie je op het terrein van Fort Altena en de omgeving veel vleermuizen. Ontdek tijdens deze route hoe vleermuizen hier leven, wat ze eten en hoe ze klinken.

Anders kijken

Kijk eens op een andere manier naar de natuur. Gebruik je fantasie, kijk eens als een insect of een vogel. Je ontdekt een andere manier van kijken tijdens deze route.

Horeca

Fort Altena is dé locatie voor een een hapje, drankje, feest, seminar, bedrijfsuitje, bruiloft, lunch, het huren van een kano of fiets, een rondleiding of ontspannen vermaak. Een kop koffie met iets lekkers voor of na de route vind je bij Kazerne C.

fortaltena.nl/brasserie/