Natuurmuseum Brabant

De kortste route, ook geschikt voor kleine beentjes! Maar wel eentje met heel veel Brabants landschap. Is het een dag minder goed weer maar wil je wel natuur ontdekken, kom dan deze route doen in Natuurmuseum Brabant. Alles over de parels van de provincie, oude plaatsnamen, Mariabomen en nog veel meer vind je in de tentoonstelling Jouw Brabant, mijn Brabant


Let op, deze route is de enige die binnen is: in Natuurmuseum Brabant. Hiervoor is een toegangskaartje nodig! 

Activiteiten en route

Brabant is een prachtige provincie, waar veel mensen herinneringen aan hebben. Aan glijden van de heuvels in de Loonse en Drunense Duinen bijvoorbeeld. Of aan de typisch Brabantse vennen, waar in de winter op geschaatst werd en waar je in de zomer kon zwemmen. Laat je herinneringen aan Brabant naar boven komen tijdens deze korte route. 

Er is maar één thema in deze zaal: Brabant! Je komt onderweg herinneringen, zand, water, verdwenen of teruggekeerde dieren tegen. Je leert iets over verzamelen, oude plaatsnamen en over bomen. En in café De Witte Geit kun je een PUB-quiz doen. 

Horeca

De route ligt op de eerste verdieping van Natuurmuseum Brabant. Niet alleen een prachtig museum over plant en dier, maar ook een prima plek om even bij te komen na allerlei indrukken. Voor een kop koffie, warme chocolademelk, een tosti, (glutenvrije) poffertjes of verschillende verse broodjes kun je terecht in het museumcafé op de begane grond.


www.natuurmuseumbrabant.nl