Merksplas-Kolonie

Landlopers werden hier verplicht om in dit gebied op het land te werken om zo hun werkethos te bevorderen. De strikte orde en tucht die er toen heerste, staat nog steeds weerspiegeld in het landschap door de enorme dreven en de statige architectuur.­­ 

Activiteiten en route

De orde en regelmaat uit de tijd dat dit gebied een onvrije Kolonie was is nog steeds te zien in de dreven en de gebouwen. Sommige zijn prachtig gerestaureerd en zeker een bezoek waard. Je kunt hier de volgende themaroutes lopen:
Landlopers
De Landloperskolonie heeft zijn sporen achter gelaten op het landschap. Duik in het leven van een landloper op deze route.
Huppelende Hoefjes
In dit gebied kun je, als je heel veel geluk hebt, reeën tegenkomen. Leer alles over deze mooie dieren tijdens deze wandeling.
Ritme & Regelmaat
In de Landloperskolonie draaide alles om ritme en regelmaat. Maar ook in de natuur is dat belangrijk. Op deze route ontdek je waarom.

Badges

Horeca

Welkom in Colonie 7, de brasserie in het hartje van Merkplas, gelegen op het domein van de Koloniën! Hier vindt u ongedwongen sfeer met (h)eerlijk eten in fantastische natuur. De gerechten op de menukaart zijn puur, streekgebonden en vooral: voor ieder wat wils. Colonie 7: Eat, Meet, Sleep (ook vergaderingen, feesten en gastenkamers): www.colonie7.be Kapelstraat 10 / 2330 Merksplas, België