Stadsbos013

Stadsbos013. Groter dan het Amsterdamse Bos en het Bois de Boulogne in Parijs. Een onontdekte schat in het zuidwesten van Tilburg waar stad en natuur samenkomen. Perfect voor een wandeling met Vossenstreken! EN: er is een coffee-to-go-punt bij Villa Vredelust, dus onderweg even ontdooien met een warm drankje kan! 

Activiteiten en route

Stadsbos013 is het grootste stadsbos van heel Nederland. Het hele gebied dat nu Stadsbos013 heet, bestond vroeger betond uit heidevelden (de Hultensche Heide), zandheuveltjes, vennetjes en moerassen. Ontdek dit mooie natuurgebied en haar bewoners!
Je kunt hier de volgende themawandelingen maken:

Bosbewoners
In Stadsbos013 vind je allerlei dieren en planten. Hoe leven ze (samen), hoe zien ze eruit en wat doen ze?
Kriebelbeestjes
We kennen ze allemaal, kleine kriebelbeestjes. Vind je ze eng, of juist interessant? Of allebei een beetje? Ga mee op zoek naar kriebelbeestjes in Stadsbos013. 

Badges

Horeca

In Stadsbos013 is sinds eind 2020 een prachtige horecagelegenheid: Villa Vredelust! In deze multifunctionele horecagelegenheid vind je een brasserie, bruin café, Herenkamer en diverse ruimten voor private diners, borrels of vergaderingen: de mogelijkheden zijn eindeloos. De brasserie is perfect voor een heerlijke kop koffie, een verfrissend drankje of een stuk taart na een fijne boswandeling, fietstocht of sportieve activiteit. De lunch is laagdrempelig maar van uitstekende kwaliteit. In het bruin café is plaats voor een georganiseerde borrel maar ook vooral voor passanten die komen voor een heerlijk biertje en een gezellig gesprek. Er is altijd wel een bekende en anders praat de barman terug. Dit alles volledig ingericht in harmonie met de natuurlijke omgeving. Zo wordt de nok van de brasserie gesierd door 1200 vogels die als het ware door een tunnel vliegen en vermaken de vissen zich uitstekend in het aquarium barblad.
Villa Vredelust/ Bredaseweg 546/ 5036 NB Tilburg/ info@villa-vredelust.nl /  villa-vredelust.nl
***I.v.m. corona is ook Villa Vredelust gesloten, er is wel een een to-go mogelijkheid!***