Kasteel Tongelaar

Centraal op dit landgoed ligt een kasteel, omringd door boerderijen in het groen. Je waant je hier zo op het Franse platteland. Het kleinschalige cultuurland wordt er afgewisseld door strepen bos, lanen en houtwallen. De das heeft er zijn burcht en scharrelt in de vochtige graslanden zijn lievelingskostje bijeen: regenwormen. Omdat deze alleseter ook een zoetekauw is, zijn in de houtwallen besdragende heesters aangeplant als vlier en sleedoorn. Dit trekt ook vlinders aan en levert broedgelegenheid op voor allerlei vogels.

Activiteiten & Route

Een gebied met een rijk verleden en een kasteel met een heus spook! Het is ook een goede plek om te speuren naar dassensporen. Kies een onderwerp voor jullie wandeling. Ieder thema vertelt een ander verhaal. Let op: dit gebied is niet geschikt voor rolstoelen en de paden kunnen drassig zijn.

Thema's

Da’s pas speuren!
Ga speuren naar de das. Er wonen veel dassen in dit gebied. Kun jij hun sporen ontdekken?

Vliegende Rovers
Er zijn verschillende roofvogels. Zij jagen ook allemaal anders. Hoe? Ontdek het op deze route.

Bodem & Brood
In de glorietijd van de burcht werd op de akkers eromheen graan verbouwd voor brood. Zoek uit waarom en hoe dat gedaan werd.

Horeca

Kasteel Tongelaar en boerderij ‘De Benedenhof’ zijn tegenwoordig in gebruik als horeca en feest- en vergaderlocatie. Op zaterdag en zondag zijn de kasteeldeuren geopend voor koffie en lunch. Het kasteel beschikt tevens over een brouwerij, veldwinkel, koffiehuis, expositieruimtes en een vakantieboerderij. Ook voor feesten en (trouw)partijen ben je hier aan het juiste adres.

kasteeltongelaar.nl