Kasteel Zellaer

Dit is een echt kasteel met een ophaalbrug, kantelen en schietgaten! Het ontstond vermoedelijk al in de dertiende eeuw, maar zag er toen heel anders uit. Sommige bomen in het bijbehorende park zijn al meer dan tweehonderd jaar oud.

Activiteiten en route

Kasteel Zellaer heeft alles wat je van een kasteel verwacht: een gracht, torens, ophaalbrug, een mooi park... Alles om je van adel te wanen en om ridder of prinses te spelen. Om onderweg ook nog eens veel op te steken over bijvoorbeeld mossen en geschiedenis!

Thema's

Minuscule Mossen
Wat weten jullie van mossen? Waarschijnlijk nog niet zoveel. Doe deze route en kom meer te weten over de verrassende wereld van mossen!

Verrassend Veelzijdig
Het kasteel lijkt sprookjesachtig middeleeuws en de bomen lijken hier altijd te hebben gestaan, maar is dat wel echt zo? Dit en meer kom je te weten van dit verrassend veelzijdige landgoed.

De heren van Zellaer
Hier is meer gebeurd dan je zou denken. Zag het landgoed er altijd al zo uit?

Horeca

Op Kasteel Zellaer zelf is (nog) geen horeca, maar dichtbij het kasteel vind je de Blijdenberghoeve. Je kunt er terecht voor een dagvers ijsje, maar ook voor zuivelproducten, fruitsappen en groenten en fruit van het seizoen. Let wel op de openingstijden!

De Blijdenberghoeve