Kasteel Heeswijk

Een prachtig kasteel dat door de jaren heen nogal veranderd is, met daaromheen een mooi gebied om te wandelen. Het heeft veel historie: er is in het gebied veel gevochten en het kasteel wisselde regelmatig van eigenaar. Ook komen er bijzondere dieren voor, en door het water zie je er ook veel vogels. 

Activiteiten en route

Kasteel Heeswijk is een gebied met historie. Onder de kasteelheren waren verzamelaars, die zorgden voor een bijzondere collectie kunst- en dieren die je niet overal in Nederland vindt. Rondom het kasteel vind je nogal wat water, daardoor kom je er ook veel vogels tegen. 

Thema's

Pracht en Praal
Waarmee pronkten de kasteelheren van Kasteel Heeswijk? En hoe zit het met pracht en praal in de dierenwereld? Ontdek het tijdens deze wandeling.

Spetter Pieter Pater
Rondom het kasteel is veel water. Hier leven bijzondere vogels. Wil je weten welke en hoe je ze kunt herkennen? Loop dan deze route.

Vriend of Vijand
De vos is een mooi dier, geliefd bij veel mensen. Maar omdat hij onze kippen en konijnen op zijn menu heeft staan wordt hij ook gehaat. Is hij een vriend of vijand?

Horeca

Bij de Barones, in het koetshuis van Kasteel Heeswijk, wordt iedere gast een levensgenieter: of je nu voor koffie, lunch, drankje of Brabantse lekkernij komt. Geniet van koffie met luxe gebak, lunch met kasteelgemaakte ingrediƫnten of een drankje van de bier- en wijnkaart. Bij de Barones is een prachtige plek om te vertoeven! Het terras geeft uitzicht op de kasteeltuin en de monumentale hoofdgebouwen.

kasteelheeswijk.nl