De Merel

Een oude vuilstort van de stad Antwerpen wordt omgetoverd tot een prachtig landschap. Hier vind je mooie grote bomen, veel bloemen en bijen. Er zijn fruitbomen aangeplant en de boomgaard wordt door schapen begraasd. Ook is er een natuurlijke bloemenweide gezaaid en er zijn bloeiende struiken geplant om bijen en andere bestuivers aan te trekken. 

Activiteiten en route

De Merel is een afwisselend gebied, een waardevol landschap van maar liefst 160 hectare groot met een bijzondere geschiedenis. Het kan niet anders of het heeft hier vroeger vies geroken…Er werd namelijk afval verzameld en daarna verkocht aan de boeren uit de omgeving. Daarom kreeg de plek de naam “mestpacht”. Er staat ook nog een oude mestbunker (oftewel een beerkuil) op het domein, waar nu vleermuizen overwinteren.

Thema's

Bijzondere Bomen
Bomen leven, net als wij. Ze groeien, ademen en ze praten met elkaar! Het zijn bijzondere wezens waar we eigenlijk maar weinig vanaf weten. Ontdek tijdens deze wandeling welke soorten bomen hier staan, hoe ze leven en samenleven met andere planten en dieren.

Bloemetjes en bijtjes
Een route vol bloemen en bijen, maar ook allerlei andere insecten die zorgen voor bestuiving.

Vies en verrassend
Viezigheid is niet altijd vies. De natuur kan er soms nog wat mee! Hoe werd dat in het verleden gedaan, en vooral ook: hoe doet de natuur dat?

Horeca

Kampeerverblijfpark De Groene Linden ligt naast het natuurgebied. Bij het park bevindt zich een campingcafetaria met een terras, waar je terechtkunt voor een koffie of een verfrissend drankje. 
degroenelinden.be