Landgoed Nemerlaer

De geschiedenis van Nemerlaer gaat terug tot de 13de eeuw. De hertogen van Brabant, onder meer de beroemde hertog Jan, zouden er een jachtslot hebben gehad. ‘Nemerlaer’ is een samenvoeging van ‘Nemer’ en ‘laer’. De Nemer is het riviertje dat achter de boomgaard langs stroomt, ‘laar’ of ‘laer’ is een oude benaming voor ‘bos’ en tegelijkertijd ‘open plek in een bos’. Nemerlaer betekent dus: ‘nederzetting ofwel open plek gesticht in het bos aan de Nemer.’

Activiteiten en route

Bij Nemerlaer kun je kiezen uit de volgende drie thema's:

Vrije vogels
het landgoed is een fijn gebied voor allerlei soorten vogels. Ontdek welke tijdens deze wandeling!

Landschap Lezen
een route waarbij jullie allerlei verhalen over de natuur én het landgoed tegenkomen.

Glibberbeesten
Op het landgoed leven allerlei amfibieën, reptielen en vissen omdat er veel water is. Welke glibberbeesten? Ontdek het tijdens deze wandeling!

Let op: onderweg komt u op deze route een onbewaakte spoorwegovergang tegen! 

Horeca

Pannenkoekenhuis Belveren is als Natuurpoort Nemerlaer hét startpunt voor een prachtige fiets- of wandelroute in de Brabantse natuur. Binnen in het pannenkoekenhuis is een informatiepunt ingericht waar u voor uw wandeling op een interactieve manier kennis kunt maken met de natuur van Landgoed Nemerlaer. Na uw wandeling is het heerlijk toeven op het terras of binnen in het restaurant, onder het genot van een kopje koffie of één van de vele pannenkoeken. 290 soorten maar liefst!
www.belveren.nl

Belveren/ Oisterwijksedreef 4/ 5076 NA Haaren